در نهایت عملکرد این الکترودها و میزان کارایی آن‌ها در تهیه حسگر هیدروژن پراکسید به روش کاهش الکتروکاتالیتیکی مورد ارزیابی و بهینه سازی قرار گرفت. به‌علاوه از حسگر تهیه شده با نیل بلو با این روش جهت اندازه‌گیری اکسایشی ترکیب نیتریت با حساسیت بسیار بالا استفاده شد.
۱-۷-۲- اصلاح سطح الکترود کربن شیشه‌ای با بهره‌گیری از دو روش اصلاح کوالانسی و اصلاح لایه به لایه و تهیه زیست‌حسگرهای بر پایه تثبیت آنزیم گلوکز اکسیداز
در مرحله بعد در این تحقیق، از تلفیق روش اصلاح کوالانسی و روش LBL برای تهیه حسگر گلوکز بر پایه آنزیم گلوکز اکسیداز استفاده شد و دو حسگر گلوکز اکسیداز به دو شیوه مختلف طراحی شد. در یک طراحی ابتدا سطح با ترکیب ۴- نیتروفنیل دی‌آزونیوم عامل دار شد. سپس گروه نیترو به گروه آمین کاهیده شد. بعد از آن به ترتیب نانو ذرّات مغناطیسی آهن ‌اکسید، پلیمر کیتوسان، آنزیم گلوکز اکسیداز و ترکیب نیل بلو از طریق مکانیسم جاذبه الکترواستاتیک بر روی سطح قرار گرفتند. نهایتا از الکترود اصلاح شده به منظور اندازه‌گیری گلوکز استفاده گردید. در طراحی دیگری پس از قرار دادن گروه آمینوفنیل بر روی سطح به روش کوالانسی نانو ذرّات مغناطیسی آهن ‌اکسید و سپس ترکیب نیل بلو از طریق مکانیسم جاذبه الکترواستاتیک بر روی سطح قرار گرفتند. سپس حد واسط نیل بلو با پلیمره نمودن بر روی سطح پایدار گردید و کارایی آن در اندازه‌گیری هیدروژن پراکسید بررسی و بهینه سازی شد. در نهایت با قرار گرفتن آنزیم گلوکز اکسیداز بر روی آن، یک حسگر جهت اندازه‌گیری گلوکز ساخته شد.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

فصل دوم
بخش تجربی
۲-۱- وسایل و ابزار
مطالعات الکتروشیمیایی انجام شده در این تحقیق شامل ولتامتری چرخه‌ای، آمپرومتری هیدرودینامیک و اسپکتروسکپی مقاومت ظاهری به‌جز اندازه‌گیری‌های ولتامتری مربوط به تولوئیدین بلو با دستگاه اتولب مدل PGSTAT30 (ساخت هلند) متصل به کامپیوتر و کلیه اندازه‌گیری‌های ولتامتری مربوط به تولوئیدین بلو با دستگاه متراهم مدل computrance ۷۹۷ انجام شد. داده‌های حاصل از دستگاه‌ها به کامپیوتر منتقل شده و سپس به کمک نرم افزار مربوط به هر دستگاه پردازش و سپس به کمک نرم افزار Sigmaplot رسم شده‌اند. آزمایشات با بهره گرفتن از یک سل سه الکترودی شامل الکترود نقره / نقره کلرید (در محلول ۰/۳ مولار پتاسیم کلرید) به عنوان مرجع در محیط آبی و الکترود نقره / نقره نیترات (۰۱/۰ مولار در حلال استونیتریل) به عنوان مرجع برای کار در محیط آلی، الکترود کمکی پلاتین و الکترود اصلاح شده و اصلاح نشده کربن شیشه‌ای به عنوان الکترود کار صورت گرفت.
در آزمایشات آمپرومتری یک همزن مغناطیسی و یک میله مغناطیسی برای همزدن محلول استفاده شد.
اندازه‌گیری‌های مقاومت ظاهری به‌وسیله نرم افزار z- view مورد بررسی قرار گرفتند.
در موارد لازم از حمام اولتراسوند مدل BANDLIN HF-free:35استفاده شده است.
جهت تهیه آب مقطر یون زدایی شده از دستگاه ۱۸ مگا اهم (۱۸ MΩ cm-1Millipore-Milli-Q System, France, Molsheim) استفاده شد.
اندازه‌گیری‌های pH با دستگاه pH متر متراهم مدل ۶۹۲ مجهز به الکترود شیشه‌ای pH مدل ۶٫۰۲۲۲٫۱۰۰ ساخت شرکت متراهم صورت گرفت.
۲-۲- واکنش‌گرها و محلول‌ها
مواد شیمیایی استفاده شده در این تحقیق همگی از درجه خلوص تجزیه‌‌‌ای برخوردار بوده و بدون خالص‌سازی بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند. این مواد در جدول ۲-۱ فهرست شده‌اند.
علاوه بر مواد فهرست شده در جدول ۲-۱ نمک‌های نیترات و کلرید فلزات دیگر همگی از منابع تجاری در دسترس (مرک و سیگما) تهیه شدند.
گاز آرگون با خلوص ۹۹/۹۹ درصد برای اکسیژن زدایی محلول‌ها از شرکت پارس بالن تهیه شد.
جدول ۲-۱- موّاد شیمیایی به‌کار برده‌شده به همراه جرم مولکولی، درصد خلوص و فرمول شیمیایی آن‌ها

رقم = V
سالیسیلیک اسید= S
بعنوان فاکتور فرعی فرعی
بعنوان فاکتور فرعی
بعنوان فاکتور اصلی
R1=تکرار اول R2= تکرار دوم R3=تکرار سوم

۳-۴-رقم‌های کلزا:

بذر ارقام کلزا، ساری گل و RGS از آزمایشگاه موسسه تحقیقاتی نهال و بذر شهرستان داراب تهیه گردید. مشخصات این دو رقم در جدول ۳-۳ آمده است.
جدول ۳-۳- ویژگی‌های زراعی کلزا، ارقام ساری گل و RGS.

ویژگی رقم ساری گل رقم RGS
منشأ آلمان آلمان
عادت رشدی پابلند نیمه پاکوتاه
طول دوره رشد ۲۱۹-۲۲۴ ۲۱۹-۲۲۹
تیپ رشدی بهاره بهاره

۳-۵- آماده‌سازی زمین و کاشت:

عملیات تهیه بستر کاشت شامل شخم با گاوآهن برگردان دار، دیسک و لولر بود. سپس اقدام به کرت بندی در ابعاد تعیین‌شده (۳×۵/۲ متر) شد و بذرها در ردیف‌هایی به فاصله ۶۰ سانتی‌متری و در عمق ۱ سانتیمتری خاک کشت شدند. تعداد ردیف‌ها در هر کرت ۴ ردیف و در فاصله بین دو تیمار یک ردیف، نکاشت رهاشده و فاصله تکرارها و کرت‌های اصلی از یکدیگر نیز برای اطمینان از اعمال تنش فاصله ۲ متری در نظر گرفته شد. به‌منظور تأمین حاصلخیزی حدود ۵۰ کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص به‌صورت پایه مورداستفاده قرار گرفت. کاشت با تراکم ۴۰ بوته در مترمربع و ۴۰۰۰۰۰ بوته در هکتار با دست در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۳۹۲ انجام شد. کشت و تخصیص تیمارهای مختلف بر اساس نقشه طرح (شکل ۳-۱) انجام گرفت.

شکل ۳-۲- مراحل آماده‌سازی و کاشت.

۳-۶- عملیات داشت:

آبیاری با بهره گرفتن از شیلنگ و به‌صورت جداگانه برای هر کرت و بر اساس دور آبیاری ده روز (عرف منطقه) انجام شد. میزان آب در هر آبیاری برای هر کرت با استفاده دبی جریان آب اندازه‌گیری گردید. دبی آب برحسب لیتر در دقیقه محاسبه شد و با اندازه‌گیری زمان، آبیاری برای هر کرت انجام شد. آبیاری برای تمام کرت‌ها تا مرحله گلدهی هر ۱۰ روز یک‌بار با بهره گرفتن از شیلنگ انجام گرفت. در مرحله گلدهی آبیاری برای تیمارهای تنش خشکی در کرت‌های معین‌شده قطع گردید. به‌طورکلی تیمار آبیاری معمول ۱۰ دور و تیمار تنش خشکی در مرحله گلدهی ۶ دور آبیاری شدند. در هر دور آبیاری ۲۲۲ مترمکعب در هکتار آب استفاده شد. درمجموع، میزان آب مصرفی برای تیمار شاهد ۲۲۲۰ مترمکعب در هکتار و برای تیمار تنش در مرحله گلدهی ۱۳۳۰ مترمکعب در هکتار بود. در مرحله گیاه چه ای برای کنترل سوسک برگ‌خوار کلزا سم سایپرمترین به میزان ۲۰۰ سی‌سی در هکتار استفاده شد. علف‌های هرز توسط وجین دستی در دو مرحله ۶ برگی و ساقه رفتن کنترل شد. عمده علف‌های هرز مزرعه شامل یولاف وحشی (Avena fatua L.)، تلخه (Lactuca scarola L.)، شاه‌تره (Fumaria officinalis)، خردل وحشی (Sinapis arvensis L.) و چچم (Lolium spp) بود.

بعد از وجین قبل از وجین

بعد از تنک کردن قبل از تنک کردن
شکل ۳-۳- مراحل داشت.

۳-۷- اعمال تیمارها

۳-۷-۱- تنش خشکی:

از زمان کاشت تا مرحله گلدهی همه کرت‌ها به‌صورت مطلوب و بر اساس دور آبیاری ۱۰ روزه (عرف منطقه) آبیاری شدند و از این مرحله تیمارهای تنش (در ۲ سطح بدون تنش به‌عنوان شاهد و قطع آبیاری در مرحله گلدهی) اعمال‌شده و کرت‌های موردنظر تا پایان دوره رشد آبیاری نشدند.
شکل ۳-۴- مرحله گلدهی (زمان اعمال تیمارهای تنش خشکی).

نام ماده جرم مولکولی M درصد خلوص فرمول شیمیایی
گلوتارآلدهید(۲۵ درصد در حلال آب) ۱۲/۱۰۰ درجه خلوص سنتزی C5H8O2
بنزن دی‌آلدهید ۱۳/۱۳۴ ۹۹ C8H6O2
تیونین استات ۳۴/۲۸۷ ۸۵ C12H9N3S C2H4O2
نیل بلو ۸۴۵/۳۸۳ ۹۹

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...