دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور
دانشگاه شهید بهشتی
پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی برق
قدرت
تشخیص و طبقه ­بندی عیوب داخلی ترانسفورماتور­های قدرت با بهره گرفتن از درخت تصمیم مبتنی بر شبیه سازی مدل الکتریکی ترانسفورماتور
محی الدین گنجیان ابوخیلی
اساتید راهنما:
حمید جوادی
فرهاد حق جو
پاییز ۹۲
تقدیم به
اسطوره­های زندگیانیم، پناه خستگی­­هایم و امید­های بودنم
پدر و مادر عزیزم

تشکر و قدردانی

تقدیر و تشکر
از راهنمایی­های ارزنده اساتید ارجمند آقایان دکتر جوادی و دکتر حق­جو که در تمام مراحل این تحقیق از هیچ تلاشی فروگذار نکرده ­اند شایسته قدردانی و امتنان بی شائبه می­باشند.
هم­چنین از خانواده و از دوستان که در این مدت از حمایت بی دریغ خود فرونگذاردند، تشکر والا داشته باشم.
چکیده
شبکه گسترده سیستم قدرت دارای تجهیزات بسیار گران قیمتی می­باشد که از جمله آن می­توان به ژنراتور، بریکر، کابل­های قدرت و ترانسفورماتور اشاره کرد. ترانسفورماتور قدرت به عنوان قلب تپنده این شبکه بوده که همواره تحت تاثیر شرایط بهره ­برداری و محیطی، دچار خطاهای مختلفی شده و در برخی موارد سبب خرابی و خروج از مدار ترانسفورماتور و عدم دسترسی طولانی مدت خواهد شد. در نتیجه برنامه های تعمیر و نگهداری باید به جای مبتنی بر زمان، مبتنی بر شرایط بهره برداری و محیطی گردند که این مسئله خود مستلزم آن می­باشد که از شرایط حال تجهیز نیز آگاه باشیم. لذا استفاده از روش­های نظارت و تشخیص خطا که توانایی ارزیابی شرایط داخلی تجهیزات را دارند، بسیار با اهمیت خواهد بود.
روش­های مختلفی به منظور تشخیص خطا در درون ترانسفورماتور وجود دارد که از آن جمله می توان به آنالیز گازهای محلول، تخلیه­جزیی و تحلیل پاسخ فرکانسی اشاره کرد. با توجه به محدودیتهای دو روش اول در تشخیص انواع خطا­ها، تحلیل پاسخ فرکانسی یکی از بهترین روش­های موثر در زمینه تشخیص خطا­های الکتریکی و مکانیکی در درون ترانسفورماتور می­باشد. با این حال به دلیل متکی بودن این روش بر مقایسه گرافیکی، تفسیر نتایج حاصله از پاسخ فرکانسی بسیار مشکل بوده و هنوز هیچ رابطه و روش کلی و فراگیر برای طبقه ­بندی وجود ندارد. هدف این پایان نامه تشخیص و طبقه ­بندی خطا­ی ترانسفورماتور با کمک پاسخ فرکانسی و درخت تصمیم می­باشد. با بهره گرفتن از مدل الکتریکی متمرکز ترانسفورماتور قدرت خطا­های مختلفی شبیه­سازی شده و با بهره گرفتن از درخت تصمیم طبقه ­بندی آن­ها صورت گرفته است. نتایج نشان می­ دهند که ترکیب پاسخ فرکانسی به همراه درخت تصمیم دارای دقت و سرعت بالایی نسبت به روش­های دیگر در طبقه ­بندی خطا در ترانسفورماتورهای قدرت دارد.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

واژه‌های کلیدی: ترانسفورماتور قدرت؛ مدل الکتریکی متمرکز؛ پاسخ فرکانسی؛ درخت تصمیم؛ طبقه ­بندی خطا

فهرست مطالب

عنوان صفحه
مقدمه ۱
۱-۱- مقدمه ۱
۱-۲- بیان مسئله ۲
۱-۳- مروری بر مقالات ۳
۱-۴- ساختار پایان نامه ۶
۲- عوامل خرابی ترانسفورماتور و روش های تشخیص آنها ۸
۲-۱- عوامل خرابی ترانسفورماتور ۸
۲-۱-۱- عوامل خرابی از نگاه سیستمی ۸
۲-۱-۲- عوامل خرابی از نگاه مکان خطا ۹
۲-۲- اجزای ترانسفورماتور و نقش آنها در بروز خطا ۱۰
۲-۲-۱- خطاهای مربوط به تانک ۱۱
۲-۲-۲- خطاهای مربوط به هسته ۱۱
۲-۲-۳- خرابی تپچنجر زیر بار ۱۲
۲-۲-۴- خرابی بوشینگ ۱۲
۲-۲-۵- خرابیهای سیمپیچ ۱۲
۳- مدلسازی ترانسفورماتور ۱۷
۳-۱- تاریخچه مدلسازی ترانسفورماتور ۱۷
۳-۲- کاربرد مدلهای ترانسفورماتور ۱۸
۳-۲-۱- تحلیل گذرای سیمپیچ ۱۸
۳-۲-۲- تحلیل گذرای سیستم ۱۸
۳-۲-۳- مکانیابی تخلیه جزیی ۱۸
۳-۲-۴- تحلیل پاسخ فرکانسی ۱۹
۳-۳- انواع مدلهای ترانسفورماتور ۱۹
۳-۳-۱- مدل خط انتقال ۲۰
۳-۳-۲- مدل اندوکتانس نشتی ۲۰
۳-۳-۳- مدل مبتنی بر اصل دوگان ۲۰
۳-۳-۴- مدل میدان الکترومغناطیسی ۲۱

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...