۹

۳۰

۳۹

۳۱۸

۲۱۶

۵۳۴

جمع

۲۸۶۳

۱۶۳۳

۴۴۹۶

۵۸۸

۷۳۵

۱۳۳۱

۳۶۹

۲۰۳

۵۷۲

۲۲

۵۱

۷۳

۳۸۴۲

۲۶۲۲

۶۴۷۲

۳-۵-۲- حجم نمونه
با در اختیار داشتن حجم جامعه آماری برای تعیین حجم نمونه مورد نیاز تحقیق از فورمول کوکران استفاده گردید.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

می دانیم که در فرمول کوکران P نسبت یک متغیر دو حالتی و یا نسبتی از جمعیت حائز صفت معین است و مهمترین ارزش جمعیتی است که بر مبنای این نوع متغّیر برآورد می شود و بر متغیرهای تحقیق موثر است . اگرچه پیدا کردن چنین تغییری کار ساده ای نیست ولی می توان از حداکثر مقدار حاصلضرب p(1-p) که به ازای p=0/5 بدست می آید و برابر ۲۵ است استفاده کرد به عبارت دیگر بزرگترین نمونه لازم وقتی بدست می آید که p=0/5باشد.(سرائی۱۳۷۲)
پس در فرمول بالا:
n= حجم نمونه آماری
N= حجم جامعه آماری(۶۴۷۲)
p= نسبت وجود صفت در جامعه آماری . در اینجا واریانس در سطح حداکثر درنظر گرفته شده و و بنابر این مقدار ۵/۰ p=است.
p-1 یا q= نسبت عدم وجود صفت در جامعه آماری است . در اینجا چون ۵/۰ p= در نظر گرفته شده است ۵/۰q= می باشد.
t در علوم اجتماعی و علوم رفتاری ضریب اطمینان(یا سطح معنی داری) ۹۵/۰ رایج است . در این پژوهش نیز ضریب اطمینان ۹۵/۰ در نظر گرفته شده است بنابر این حدود اطمینان یا همان ۹۶/۱t= می باشد.
d= دقت احتمالی مطلوب یا حداکثر خطا است که در تحقیق حاضر ۰۵/۰ در نظر گرفته شده است.
بنا بر این حجم نمونه با بهره گرفتن از فورمول کوکران برابر با ۳۶۲ تعیین گردید که جهت نواقص احتمالی ۱۰% به این تعداد افزوده گردید و تعداد ۳۹۸ نفر به عنوان حجم نمونه نهایی انتخاب گردید.
۳-۵-۳- روش نمونه گیری
باتوجه به هدف تحقیق و ویژگیهای جمعیت آماری، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده استفاده شده است. یک نمونه تصادفی طبقه بندی شده از تقسیم عناصر جامعه به گروههایی که برهمدیگر همپوشی ندارند و طبقات نامیده می شوند و از طریق انتخاب نمونه تصادفی ساده از داخل هر طبقه، بدست می آید(شیفر و دیگران، ۱۳۸۲) قدم اول در انتخاب این شیوه این است که بطور واضح طبقه ها را مشخص کنیم . به نحوی که هر عنصر یا فرد از جمعیت فقط و فقط به یک طبقه تعلق داشته باشد و بدین ترتیب واریانس داخل طبقات کم شود. آنگاه بطور مستقل از هر طبقه یک نمونه تصادفی ساده انتخاب می شود. نمونه گیری طبقه ای خود به دو صورت متناسب و نامتناسب صورت می گیرد. در نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده متناسب(نسبی) تعداد نمونه ها از هر طبقه به اندازه نسبت آن طبقه در جامعه آماری است، درحالیکه در نامتناسب این نسبت رعایت نمی شود.
در این پژوهش دانشکده های مختلف دانشگاه ملاک تعیین طبقات می باشند از این رو جامعه آماری به هشت طبقه تقسیم گردیده است و نمونه مورد نظر به صورت متناسب و تصادفی از بین دانشجویان هر دانشکده انتخاب گردیده است. حجم نمونه مورد نیاز طبق جدول زیر تعیین گردیده است:
جدول شماره۳-۶- برآورد حجم نمونه

دانشکده

جامعه آماری

حجم نمونه

زن

مرد

تعداد کل

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...