منابع مورد نیاز برای پایان نامه : رتبه بندی پیمانکاران فضای سبز شهرداری مبتنی بر روشهای تصمیم ... |
۴-۱-۱٫ معیارهای پیشنهادی اولیه ۸۶
۴-۱-۲٫ معیارهای نهایی انتخاب پیمانکار ۹۹
ارزیابی اوزان برای معیارهای موثر در انتخاب پیمانکار ۱۰۰
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
ارزیابی پیمانکاران با بهره گرفتن از تکنیک TOPSIS فازی فاصلهای ۱۰۱
خلاصه فصل ۱۱۰
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه ۱۱۳
یافته های تحقیق ۱۱۴
۵-۱-۱٫ شناسایی و تعیین معیارهای انتخاب پیمانکار ۱۱۴
۵-۱-۲٫ تعیین اهمیت وزن معیارها ۱۱۵
۵-۱-۳٫ رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری ۱۱۶
پیشنهادهای تحقیق ۱۱۷
۵-۲-۱٫ پیشنهادهای کاربردی ۱۱۷
۵-۲-۲٫ پیشنهادها برای تحقیقات آتی ۱۱۷
ج
عنوان جداول شماره صفحه
جدول شماره ۲-۱: مدلهای به کارگرفته شده به منظور انتخاب پیمانکار ۲۸
جدول شماره ۲-۲: مشخصات روش شناسی های انتخاب پیمانکار ۳۳
جدول شماره ۲-۳: مدلهای ارزیابی مقدماتی پیمانکاران ۳۷
جدول شماره ۲-۴: نمونه ای از اعداد فازی تعریف شده در روش تحلیل سلسله مراتبی فازی ۵۶
جدول شماره ۲-۵: نمونههایی از کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی ۵۶
جدول شماره ۳-۱: داده های فاصله ای ۷۵
جدول شماره ۴-۱: مهم ترین معیارهای مؤثر در انتخاب پیمانکار، منتج از آزمون فرض فازی ۹۵
جدول شماره ۴-۲: وزن نهایی مهمترین عوامل مؤثر در انتخاب پیمانکاران ۹۶
جدول شماره ۴-۳ : ماتریس تصمیم فازی ۹۸
جدول شماره ۴-۴: جدول داده های فاصلهای با در نظر گرفتن ۹۹
جدول شماره ۴-۵: ماتریس نرمالایز شدۀ فاصلهای ۱۰۰
جدول شماره ۴-۶: ماتریس فازی نرمالایز شدۀ وزندار ۱۰۱
جدول شماره ۴-۷: فاصله هر گزینه از حل ایده آل مثبت ۱۰۲
جدول شماره ۴-۸: فاصله هر گزینه از حل ایده آل منفی ۱۰۲
جدول شماره ۴-۹: ضریب نزدیکی ۱۰۳
جدول شماره ۴-۱۰: رتبه بندی گزینه ها ۱۰۳
جدول شماره ۴-۱۱ : رتبه بندی نهایی پیمانکاران ۱۰۵
جدول شماره ۵-۱: وزن نهایی مهمترین عوامل مؤثر در انتخاب پیمانکاران ۱۰۹
جدول شماره ۵-۲: رتبه بندی نهایی پیمانکاران ۱۱۰
د
فصل اول
کلیات تحقیق
مقدمه:
در این تحقیق تلاش گردیده است تا با مروری وسیع بر ادبیات موضوع انتخاب پیمانکار، شاخص های جامعی برای انتخاب پیمانکار پروژه های فضای سبز شهرداری معرفی گردند. این امر نخستین گام برای ارائه یک مدل کاربردی و اثر بخش انتخاب پیمانکار می باشد. معیارها و شاخصهای فوق باید به گونه ای تدوین گردند که مفاهیم هزینه، زمان و کیفیت را به خوبی و با حاشیه اطمینان بالایی پوشش دهند. بر مبنای این سه مفهوم اصلی فهرستی از معیارها را میتوان به وجود آورد. از میان این سه شاخص، کیفیت مقولهای پیچیدهتر میباشد که تعیین میزان و چگونگی آن نیز مستلزم تحقیقات وسیعی میباشد. دامنه زمانی اجرای یک پروژه طی یک جدول زمانبندی توسط کارفرما تعیین میگردد که عدول از این بازه زمانی، معمولا جریمه های سنگینی را برای پیمانکار در پی خواهد داشت. از هزینه به طور کلی به عنوان بهایی که کارفرما به طور نهایی برای انجام پروژه پرداخت می کند تعبیر می شود ولی هزینه می تواند علاوه بر این شامل مواردی همچون عدم توانایی پیمانکار در اتمام قرارداد، اجرای مجدد بخشهایی از پروژه، انجام مناقصه مجدد و… نیز گردد.
همچنین در دنیای واقعی، به دلیل وجود اطلاعات ناقص و مبهم، داده های مورد نیاز برای تصمیم گیری معمولا نادقیق هستند. در چنین شرایطی جهت تصمیم گیری واقعیتر، تئوری مجموعههای فازی کارسازتر میباشد. در این پژوهش، رویکرد تصمیم گیری گروهی چند معیاره فازی مبتنی بر متد TOPSIS فاصلهای[۵] برای ارزیابی و انتخاب پیمانکار به کار گرفته می شود.
در این فصل، سعی بر آن است تا تعریف مناسبی از مسئله تحقیق، اهداف و سئوالات ارائه گردد.
۱-۱ بیان مسئله
انتخاب پیمانکار مناسب و واجد شرایط تضمین کننده موفقیت در اجرای پروژه خواهد بود و بالعکس عدم توانایی در شناسایی و انتخاب پیمانکار مناسب عدم اثربخشی و ضرر و زیان را در پیخواهد داشت. هر کارفرما با توجه به استراتژی خود، انتظارات از پیمانکار و جنبه های مختلف یک پروژه را تعریف می کند. استراتژی یک سازمان تعیین کننده نگرش یک سازمان به مفاهیم اولیه انتخاب یک پیمانکار یعنی زمان، هزینه و کیفیت میباشد و در نهایت انتظارات کارفرما از پیمانکار یک پروژه، چارچوب نحوه انتخاب را تعیین می کند.
نحوه و چگونگی انتخاب از دیرباز موضوع بحث فلاسفه و دانشمندان بوده است، آنچه مسلم است این است که حصول نتایج رضایت بخش نیازمند طی کردن یک مسیر عقلایی و منطقی در فرایند انتخاب است. تعهد کارفرما بر اجرای موفقیت آمیز پروژه و تلاش در راه ایجاد هماهنگی در مجموعه کارفرما - پیمانکار عاملی مهم در دستیابی به نتایج مورد انتظار میباشد.
روند رشد و توسعه در چند دهه اخیر و همچنین رقابتی تر شدن بازار کسب و کار، باعث گشته است تا سازمانها و شرکتهای بزرگ نگرشی تخصصی و علمی به فرایند انتخاب پیمانکار و نیز اجرای پروژه ها پیدا کنند و مفاهیمی همچون کاهش هزینهها، در مدیریت و سازماندهی برتر پروژه ها تعریف گردند. امروزه میتوان آگهیهای فراخوان برای مناقصات پروژههایکوچک و بزرگ دولتی و خصوصی را به طور روزانه در جراید و روزنامهها مشاهده کرد. برای یک سازمان اولین گام برای رسیدن به نتایج مطلوب در مورد پروژه های برون سپاری شده، انتخاب پیمانکار مناسب میباشد. یک پروژه زمانی با موفقیت به ثمر میرسد که در زمان معین به بهره برداری برسد، هزینه های آن در چارچوب تعیین شده باشد و نهایتاً کیفیت مورد انتظار را برآورده سازد. بر مبنای این سه مفهوم اصلی فهرستی از معیارها را میتوان به وجود آورد.
زمان: زمان تکمیل پروژه به معنی ممکن ساختن استفاده از طرح در نزدیکی روز معینی که به واسطه طرحهای آتی کارفرما معین شده، تعریف می شود. درجه تمایل کارفرمایان در به کار گرفتن صرفاً پیمانکارانی که با تاریخ هدف مطابقت داشته باشند، آنها را از یکدیگر متمایز میسازد. بعضی از قراردادها، دارای بندی برای پاداش به منظور تشویق پیمانکاران برای بالا بردن سرعت فرایند ساخت و ساز و احراز از هر گونه تاخیر میباشند.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 08:47:00 ق.ظ ]
|