انتقال دانش به شکل صریح

 

۱۱۷/۴

 

۳۱/۱

 

۱۱۵۷/۰-

 

۱۴۸/۰

 

منبع: یافته‌های تحقیق
. شاخص سنجش پراکندگی نسبت به توزیع نرمال یا کشیدگی برای کلیه متغیرها مثبت است که نشان می‌دهد که توزیع آن‌ها بلند تر از توزیع نرمال و نشان‌دهنده تمرکز بیشتر داده‌ها حول میانگین در مقایسه با توزیع نرمال است.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

تحلیل‌های دو متغیره و مدل معادلات ساختاری
مدل معادلات ساختاری (SEM) یک تحلیل چند متغیری بسیار نیرومند از خانواده رگرسیون چند متغیری و به بیان دیگر بسط مدل خطی کلی (GLM[126]) است که به محقق امکان می‌دهد مجموعه‌ای از معادلات رگرسیون را به طور همزمان مورد آزمون قرار دهد (هومن، ۱۳۸۴) . تحلیل مدل معادلات ساختاری را می‌توان توسط دو تکنیک انجام داد:

  • تحلیل ساختاری کوواریانس یا روابط خطی ساختاری[۱۲۷] (LISERL)
  • حداقل مربعات جزئی[۱۲۸] (PLS)

تحلیل ساختاری کوواریانس تکنیک لیزرل آمیزه دو تحلیل است:

  • تحلیل عاملی تابیدی[۱۲۹] (مدل اندازه‌گیری[۱۳۰](
  • تحلیل مسیر[۱۳۱] -تعمیم تحلیل رگرسیون (مدل ساختاری[۱۳۲](

یک مدل معادلات ساختاری از دو مؤلفه تشکیل شده است: (۱) مدل ساختاری[۱۳۳] که ساختار علی خاصی را بین متغیرهای مکنون فرض می‌کند (۲) مدل اندازه‌گیری[۱۳۴] که روابطی را بین متغیرهای مکنون و شاخص‌های اندازه‌گیری مربوط به آن (متغیرهای آشکار) تعریف می‌کند (آذر، ۱۳۸).
در هنگام تحلیل مدل‌های ساختاری باید توجه نمود که ارزیابی بخش اندازه‌گیری مدل مقدم بر بخش ساختاری آن است.
ارزیابی مدل اندازه‌گیری
برای برآورد مدل اندازه‌گیری بر روی تحلیل عامل تابیدی که بخشی از الگوهای اندازه‌گیری است تمرکز می‌کنیم. این الگو در مورد نحوه سنجش متغیرهای مکنون توسط متغیرهای مشاهده‌شده بحث می‌کند و در واقع ساختار عاملی فرضیه‌هایی است که برای همبستگی‌های مشاهده‌شده به حساب می‌آید. در تحلیل عاملی تابیدی مدلی ساخته می‌شود که در آن فرض می‌گردد داده‌های تجربی بر پایه چند پارامتر، توصیف یا محاسبه می‌گردند. این مدل مبتنی بر اطلاعات قبلی درباره ساختار داده‌ها است، ساختاری که در قالب یک تئوری، فرضیه و یا دانش حاصل از مطالعات پیشین به دست آمده است (سرمد و همکاران،۱۳۸۱).
در حقیقت هدف این بخش تعیین اعتبار یا روایی اندازه‌گیری‌های مورد استفاده است و محقق در این قسمت از کیفیت اندازه‌گیری‌های صورت گرفته اطمینان حاصل می‌کند، برای این منظور ابتدا به بررسی میزان و سطح معنی‌داری مسیرهای بین هر یک از متغیرهای نهفته با شاخص‌های مربوط به آن پرداخته خواهد شد، به عنوان مثال چنانچه بخواهیم متغیر آشکار (X) اندازه‌گیری معتبری برای متغیر نهفته (ξ) باشد، در این صورت مسیر ارتباط مستقیم بین X و ξ باید قابل‌قبول باشد (تفاوت معنی‌داری با صفر داشته باشد). این رابطه مستقیم به وسیله بار عاملی λ در معادله زیر محاسبه می‌شود (کلانتری، ۱۳۸۸).

در این رابطه:
λ : بار عاملی متغیر نهفته ξ
δ: خطای اندازه‌گیری[۱۳۵]
علاوه بر اندازه‌گیری اعتماد و پایایی تک‌تک شاخص‌ها، پایایی ترکیبی نیز برای هر متغیر نهفته محاسبه می‌شود، که این کار به کمک فرمول زیر انجام می‌گیرد (باگزی و یه[۱۳۶]، ۱۹۸۸ به نقل از کلانتری، ۱۳۸۸) :

در این رابطه:
cρ: پایایی ترکیبی
: بار عاملی مربوط به شاخص‌ها λ
: واریانس خطای شاخص‌ها θ
∑ : مجموع شاخص‌های هر متغیر نهفته
جهت برآورد مدل اندازه‌گیری تحقیق از بسته نرم‌افزاری لیزرل ویرایش ۸/۸ استفاده‌شده است. تحلیل عاملی تابیدی در نرم‌افزار لیزرل به بررسی اعتبار افتراقی می‌پردازد، این مفهوم اشاره به این امر دارد که متغیرهای مشاهده‌شده یا گویه‌های پرسشنامه تا چه اندازه سازه مورد نظر خود را مورد سنجش قرار می‌دهند.
مدل پیشنهای تحقیق شامل پنج سازه[۱۳۷] است که عبارت‌اند از:

  • کسب دانش از هم پیمانان استراتژیک
  • یادگیری نحوه همکاری باهم پیمانان استراتژیک
  • یادگیری نحوه مدیریت پیمانان‌های استراتژیک
  • نوآوری در اجرای پروژه‌ها
  • عملکرد پروژه‌ها

که از میان این پنج متغیر، سازه عملکرد پروژه‌ها خود دارای ۳ بعد: (۱) عملکرد بر اساس شاخص زمان‌بندی (۲) عملکرد بر اساس شاخص هزینه و (۳) عملکرد بر اساس شاخص کیفیت است. به عبارت دیگر متغیر مکنون[۱۳۸] «عملکرد پروژه‌ها»، خود دارای سه متغیر مکنون است.
همچنین جهت سنجش تأثیر شیوه انتقال دانش به درون سازمان بر نوآوری در اجرای پروژه‌ها دو سازه «انتقال دانش به شکل صریح» و «انتقال دانش به شکل ضمنی» در نظر گرفته‌شده‌اند.
با بیان این توضیحات، در این بخش نتایج انجام تحلیل عاملی تابیدی برای هر یک از سازه‌های مدل در قالب جدول ارائه‌شده و بار عاملی هر شاخص با عامل مربوط تحلیل و بررسی می‌شود.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...