دانلود منابع پایان نامه درباره تأمین منابع ابر ... |
شکل۳-۱۱ ) سقوط امپراطوری ها در روند چرخه الگوریتم رقابت استعماری [۳۴]
مراحل ذکر شده در بالا را میتوان به صورت شبه کد ریز خلاصه کرد.
-
- چند نقطه تصادفی روی تابع انتخاب کرده و امپراطوریهای اولیه را تشکیل بده.
-
- مستعمرات را به سمت کشور امپریالیست حرکت بده (سیاست همسانسازی یا جذب).
-
- عملگر انقلاب را اعمال کن.
-
- اگر مستعمرهای در یک امپراطوری، وجود داشته باشد که هزینهای کمتر از امپریالیست داشته باشد، جای مستعمره و امپریالیست را با هم عوض کن.
-
- هزینه کل یک امپراطوری را حساب کن (با در نظر گرفتن هزینه امپریالیست و مستعمراتشان).
-
- یک (یا چند) مستعمره از ضعیفترین امپراطوری انتخاب کرده و آن را به امپراطوریای که بیشترین احتمال تصاحب را دارد، بده.
-
- امپراطوریهای ضعیف را حذف کن.
-
- اگر تنها یک امپراطوری باقی مانده باشد، توقف کن وگرنه به ۲ برو.
۳-۳) خلاصهی فصل
شبکه های عصبی نوعی مدلسازی سادهانگارانه از سیستمهای عصبی واقعی هستند که کاربرد فراوانی در حل مسائل مختلف در علوم دارند. حوزه کاربرد این شبکه ها آنچنان گسترده است که از کاربردهای طبقه بندی گرفته تا کاربردهایی نظیر درونیابی، تخمین، آشکارسازی وغیره را شامل می شود. شاید مهمترین مزیت این شبکه ها، توانایی وافر آنها در کنار سهولت استفاده از آنها باشد. یکی از پر کابردترین شبکه های عصبی، شبکه پرسپترون چند لایه با روش یادگیری پسانتشار خطا میباشد. یکی از مزایای این شبکه، قدرت زیاد در پیش بینی سریهای زمانی است. یعنی پیش بینی آینده با در دست داشتن تاریخچه گذشته.
یکی از الگوریتمهای تکاملی جدید که برای مسائل بهینهسازی بهکار گرفته می شود، الگوریتم رقابت استعماری است. در حالت کلی الگوریتم رقابت استعماری به هر نوع مسئله بهینه سازی بدون هیچ محدودیتی قابل اعمال است و نسبت به دیگر الگوریتمهای تکاملی از سرعت همگرایی بالایی برخوردار است. همین موضوع باعث شده است تا از این الگوریتم در حل مسائل بسیاری در حوزه مهندسی برق، مکانیک، صنایع، مدیریت، عمران، هوش مصنوعی و غیره استفاده شود [۳۵]، [۳۶]، [۳۷]، [۳۸].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فصل چهارم
معرفی و شبیهسازی روش پیشنهادی
۴-۱) معرفی مدل
در روش پیشنهادی مشابه [۲۴] یک مدل سیستم برای محیط محاسبات ابری در نظر گرفته شده است. همانطور که در شکل ۴-۱ دیده می شود، این مدل شامل کاربر، کارگزار ابر، فراهمکنندگان و یک پیش بینیکننده میزان تقاضا است.
شکل۴-۱ ) مدل کلی محیط ابر در روش پیشنهادی
در این مدل، کاربران، تقاضاهای خود را در قالب میزان درخواست از هر نوع کلاس ماشینهای مجازی به کارگزار ارسال می کنند. کلاسهای ماشین مجازی را با مجموعه VM={vm1,vm2,…,vmv} نشان میدهیم. هر کلاس ماشین مجازی به منظور نوع ویژهای از خدمات مانند سرویسدهنده پست الکترونیکی، سرویسدهنده خدمات خرید و فروش و غیره تعریف گردیده است. تعداد کل ماشینها مجازی را با v نشان میدهیم. تعدادی فراهمکننده خدمات ابر وجود دارد که هر یک منابعی را برای میزبانی ماشینهای مجازی درخواست شده توسط کاربران فراهم می کنند. مجموعه فراهمکنندگان را با P={p1,p2,…,pp} نشان میدهیم که تعداد کل آنها p میباشد. به منظور سهولت در استفاده از مدل، فرض میکنیم منابع پیشنهاد شده توسط فراهمکنندگان چهار نوع هستند. توان محاسباتی (با واحد CPU-hours )، حافظه ذخیرهسازی(با واحد GBs)، پهنای باند شبکه (با واحد GBs/day) و انرژی برق(با واحد KWh) که آنها را به ترتیب با شمارههای ۱، ۲، ۳ و ۴ مشخص میکنیم. هر فراهمکننده pj یک مخزن محدود از منابع را در اختیار دارد و حداکثر ظرفیت هر فراهمکننده از هر منبع با بردار tj=(tj1,tj2,tj3,tj4) نشان داده شده است که tjk بیشترین ظرفیت فراهمکننده j از منبع k میباشد. هر کلاس ماشین مجازی vmi برای اجرا شدن نیاز به میزان معینی از هر منبع دارد که با بردار ri=(ri1,ri2,ri3,ri4)T نشان داده می شود و rik نشاندهنده میزان مورد نیاز از منبع k در ماشین مجازی کلاس i است. میزان درخواستهای حقیقی با بردار a=(a1,a2,…,an) مشخص شده است. ai مقدار تقاضای واقعی از کلاس ماشین مجازی i است. پیش بینی کننده تقاضا، سعی در تخمین درخواستهای واقعی دارد. تقاضاهای پیش بینی شده را با بردار d=(d1,d2,…,dn) نشان میدهیم که در آن di میزان پیش بینی شده درخواست کاربر از ماشین مجازی نوع i است. در فاز رزرو درخواستهای پیش بینی شده به فراهمکنندگان مختلف تخصیص مییابد. این تخصیص با ماتریس Q نشان داده شده و عنصر qij در این ماتریس نشاندهنده تعداد ماشینهای مجازی کلاس i است که به فراهمکننده j اختصاص داده شده است. اگر میزان تقاضای پیش بینی شده کمتر از میزان حقیقی باشد، فاز برحسب تقاضا فعال می شود. بردارo=(o1,o2,…,o3) نشاندهنده تعداد ماشینهای مجازی است که به فراهمکنندگان در طرح برحسب تقاضا باید تخصیص داده شود.
کارگزار ابر در این مدل مسئول تأمین درخواستهای کاربر است یعنی تخصیص qij. در این رساله این کار با الگوریتم رقابت استعماری صورت میگیرد. این روش تخصیصهای بهینه را به گونه ای انجام میدهد که هزینه منابع برای کاربر حداقل شود.
اغلب فراهمکنندگان ابر (مانند Amazon EC2) دو نوع طرح پرداخت را پیشنهاد می دهند. طرحهای رزرو کردن و برحسب تقاضا. یک فراهمکننده در ابر قیمتهای متفاوتی را در هر طرح ارائه میدهد. در طرح رزرو کردن، کاربر مبلغی را از ابتدا برای رزرو منابع پرداخت می کند و سپس در حین مصرف هزینهای را بابت مصرف منابع رزرو شده می پردازد. در طرح برحسب تقاضا کاربر فقط به ازای میزان مصرف خود هزینه می کند. بنابراین تأمین منابع در سه فاز رزرو، مصرف و برحسب تقاضا صورت میگیرد. در مدل مورد بحث، پیش بینی کننده درخواست با بهره گرفتن از تاریخچه استفادههای قبلی کاربر از هر کلاس ماشین مجازی، درخواستهای آتی را پیش بینی می کند و به همان میزان در فاز رزرو، ماشین مجازی رزرو می کند. زمانیکه نیازهای واقعی کاربران مشخص شد، تأمین به فاز مصرف وارد می شود. کاربران به میزان استفاده از منابع رزرو شده، در این فاز هزینه پرداخت می کنند و اگر منابع رزرو شده برای درخواستهای حقیقی کافی نباشد، تأمین وارد فاز برحسب تقاضا خواهد شد. کل هزینه تأمین معادل مجموع هزینه های هر سه فاز است، البته در بیشتر موارد مجموع هزینههای فازهای رزرو و مصرف از فاز برحسب تقاضا کمتر است.
برای قیمت گذاری منابع، بردار قیمتها در فاز رزرو با cj=(c1j,c2j,c3j,c4j) تعریف شده که ckj قیمت هر واحد منبع k در فراهمکننده j برحسب دلار است. به همین ترتیب بردارهای uj و pj نشاندهنده قیمتهای منابع در هر فراهمکننده در فازهای مصرف و بر حسب تقاضا است.
با توجه به توضیحات فوق، در این مدل، کمترین هزینه زمانی بهدست می آید که پیش بینیها دقیقتر بوده و بیشترین تأمین در فاز رزرو صورت میگیرد. در این مدل ابتدا یک روش برای تخمین درخواستهای آینده باید در نظر گرفته شود. سپس این درخواستها توسط الگوریتم بهینهسازی که در کارگزار پیادهسازی میگردد، به فراهمکنندگان اختصاص داده می شود.
۴-۲) الگوریتم پیش بینی درخواست بعدی کاربر
در کارهای پیشین، روشهای متعددی برای پیش بینی نیازهای آتی ارائه شده است. در تحقیقی که مرجع اصلی این رساله بوده است[۲۴]، برای تخمین درخواست بعدی از سه روش روش فیلتر کالمن ساده، هموارسازی نمایی مضاعف، زنجیره مارکوف استفاده شده است. ما در این بخش از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه با روش یادگیری پس انتشار خطا استفاده کردهایم. الگوریتم این روش به صورت زیر است.
الگوریتم پیش بینی درخواست بعدی کاربر با روش MLP with EBP
-
- از میان داده های آموزش یک دسته را به تصادف انتخاب کن.
-
- مقادیر تصادفی بین صفر و یک را به عنوان وزنهای اولیه تولید کن.
-
- مقادیر تصادفی بین ۱ و ۱- را به عنوان مقادیر اولیه بایاسها تولید کن.
-
- نرخ یادگیری اولیه را تولید کن.
-
- وزنها، بایاسها و داده های ورودی را نرمال کن.
-
- سطح فعالیت گرههای لایهی مخفی را محاسبه کن.
-
- سطح فعالیت گره خروجی را محاسبه کن.
-
- برای گرههای لایهی مخفی و گره خروجی عبارت خطا را محاسبه کن.
-
- تغییرات وزنها را با در نظر گرفتن جمله گشتاور محاسبه کن.
-
- تغییرات بایاس را محاسبه کن.
-
- خطای خروجی را محاسبه کن.
-
- اگر تعداد گامهای آموزش مضربی از S رسید، وزنهای بهدست آمده را به داده های اعتبارسنجی اعمال کن. اگر خطا از e کمتر است آموزش را متوقف کن و به مرحله ۱۴ برو. در غیر اینصورت به مرحله ۱۳ برو.
-
- یک دستهی دیگر از داده های آموزش را انتخاب کن و به مرحله ۵ بازگرد.
-
- وزنهای بهدست آمده را با داده های تست محک بزن. اگر خطا کمتر از e است، وزنها را ذخیره کن و برای تعیین میزان درخواست بعدی از ماشین مجازی دیگر به مرحله ۱ برگرد. در غیر اینصورت برای همین ماشینمجازی به مرحله ۱۳ برگرد.
-
- با بهره گرفتن از وزنهای به دست آمده و درخواستهای اخیر، میزان درخواست بعدی را پیش بینی کن و آن را به الگوریتم بهینهسازی موجود در کارگزار تحویل بده
-
- پایان
مزیت استفاده از این روش انعطافپذیر بودن آن در مقابل انواع ورودی و توانایی یادگیری بالای آن میباشد که باعث می شود تخمینها با دقت بالایی انجام شود. نتایج حاصل از ارزیابی روش فوق و مقایسه با سایر روشها که در بخش ارزیابی آمده است، گویای مزیت این روش نسبت به روشهای قبلی میباشد.
۴-۳) الگوریتم بهینهسازی هزینه تأمین منابع
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 11:37:00 ق.ظ ]
|