تبیین-رفتار-مصرف-کنندگان-حقوقی-در-حوزه-ی-خدمات-نوین-بانکی-براساس-مدل-پذیرش-فناوری- فایل ۵۹ |
۴۲٫۹۰۷ F =
تسهیل شرایط
۰٫۴۲۱-
۶٫۵۵۰-
تایید
استفاده
Sig = 0.00
R2 = 0.236
۶۱٫۴۲۰ F =
قصدرفتاری
۰٫۴۸۶
۷٫۸۳۷
تایید
همانطور که مشاهده می شود همه فرضیات تایید شده است. در ادامه به هر یک از فرضیه ها مورد بررسی دقیقتر قرار میگیرد.
فرضیه اصلی ۱ : متغییر عملکرد مورد انتظار سیستم بانکداری اینترنتی بر قصد استفاده از ان تاثیر مثبتی دارد.
مقدار ضریب بتا برای این فرضیه ۰٫۴۱۳ می باشد و از آنجا که مقدار محاسبه شده t (6.398) از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر است، میتوان نتیجه گرفت که رابطه بین عملکرد مورد انتظار سیستم بانکداری اینترنتی و قصد رفتاری استفاده از سیستم مثبت است. مقدار محاسبه شده t را با حد بالای مقدار بحرانی یعنی ۹۶/۱مقایسه میکنیم؛ بدین ترتیب برای اینکه فرضیه مورد تأیید قرار گیرد باید مقدار محاسبه شده t از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر باشد تا در دامنه ۹۶/۱ و ۹۶/۱- واقع نشود. بنابراین فرضیه اول مورد تأیید قرار میگیرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فرضیه اصلی ۲ : متغییر تلاش مورد انتظار سیستم بانکداری اینترنتی بر قصد استفاده از ان تاثیر مثبتی دارد.
مقدار ضریب بتا برای این فرضیه ۰٫۴۴۰می باشد و از آنجا که مقدار محاسبه شده t (6.904) از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر است، میتوان نتیجه گرفت که رابطه بین تلاش مورد انتظار سیستم بانکداری اینترنتی و قصد رفتاری استفاده از سیستم مثبت است. و متغییر تلاش مورد انتظار بر قصد رفتاری تاثیر مثبت دارد مقدار محاسبه شده t را با حد بالای مقدار بحرانی یعنی ۹۶/۱مقایسه می کنیم؛ بدین ترتیب برای اینکه فرضیه مورد تأیید قرار گیرد باید مقدار محاسبه شده t از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر باشد تا در دامنه ۹۶/۱ و ۹۶/۱- واقع نشود. بنابراین فرضیه دوم نیز مورد تأیید قرار میگیرد.
فرضیه اصلی ۳: متغییر تاثیرات اجتماعی سیستم بانکداری اینترنتی بر قصد استفاده از ان تاثیر مثبتی دارد
مقدار ضریب بتا برای این فرضیه ۰٫۶۳۸میباشد و از آنجا که مقدار محاسبه شده t (11.678) از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر است، میتوان نتیجه گرفت که رابطه بین تاثیرت اجتماعی سیستم بانکداری اینترنتی و قصد رفتاری استفاده از سیستم مثبتی است. مقدار محاسبه شده t را با حد بالای مقدار بحرانی یعنی ۹۶/۱مقایسه میکنیم؛ بدین ترتیب برای اینکه فرضیه مورد تأیید قرار گیرد باید مقدار محاسبه شده t از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر باشد تا در دامنه ۹۶/۱ و ۹۶/۱- واقع نشود. بنابراین فرضیه سوم نیز مورد تأیید قرار میگیرد.
فرضیه اصلی ۴: متغییر تسهیل شرایط سیستم بانکداری اینترنتی بر استفاده از ان تاثیر مثبتی دارد
مقدار ضریب بتا برای این فرضیه ۰٫۶۵۱میباشد و از آنجا که مقدار محاسبه شده t (12.097) از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر است، میتوان نتیجه گرفت که رابطه بین اعتماد به سیستم بانکداری اینترنتی و قصد رفتاری استفاده از سیستم معنادار است. مقدار محاسبه شده t را با حد بالای مقدار بحرانی یعنی ۹۶/۱مقایسه میکنیم؛ بدین ترتیب برای اینکه فرضیه مورد تأیید قرار گیرد باید مقدار محاسبه شده t از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر باشد تا در دامنه ۹۶/۱ و ۹۶/۱- واقع نشود. بنابراین فرضیه چهارم نیز مورد تأیید قرار میگیرد.
فرضیه اصلی ۵: متغییر اعتماد به سیستم بانکداری اینترنتی بر قصد استفاده از ان تاثیر مثبتی دارد.
مقدار ضریب بتا برای این فرضیه ۰٫۴۲۱- میباشد و از آنجا که مقدار محاسبه شده t (6.550-) از مقدار بحرانی ۹۶/۱- کوچکتر است، میتوان نتیجه گرفت که بین متغییر تسهیل شرایط و استفاده از خدمات بانکداری اینترنتی رابطه معناداری وجود دارد. در اینجا به دلیل آن که میخواهیم رابطه منفی میان متغیرها را آزمون نماییم، مقدار محاسبه شده t را با حد پایین مقدار بحرانی یعنی ۹۶/۱- مقایسه میکنیم؛ بدین ترتیب برای اینکه فرضیه مورد تأیید قرار گیرد باید مقدار محاسبه شده t از مقدار بحرانی ۹۶/۱- کوچکتر باشد تا در دامنه ۹۶/۱ و ۹۶/۱- واقع نشود. بنابراین فرضیه چهارم تحقیق مبنی بر اینکه بین متغییر تسهیل شرایط و استفاده از خدمات بانکداری اینترنتی رابطه مثبتی وجود دارد مورد تأیید قرار میگیرد.
فرضیه اصلی ۶ : متغییر قصد استفاده از سیستم بانکداری اینترنتی بر استفاده از سیستم تاثیر مثبتی دارد.
مقدار ضریب بتا برای این فرضیه ۰٫۴۸۶میباشد و از آنجا که مقدار محاسبه شده t (7.837)از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر است، میتوان نتیجه گرفت که بین متغییر قصد استفاده و استفاده از خدمات بانکداری اینترنتی رابطه معناداری وجود دارد. در اینجا به دلیل آن که میخواهیم رابطه منفی میان متغیرها را آزمون نماییم، . مقدار محاسبه شده t را با حد بالای مقدار بحرانی یعنی ۹۶/۱مقایسه میکنیم؛ بدین ترتیب برای اینکه فرضیه مورد تأیید قرار گیرد باید مقدار محاسبه شده t از مقدار بحرانی ۹۶/۱ بزرگتر باشد تا در دامنه ۹۶/۱ و ۹۶/۱- واقع نشود. بنابراین فرضیه ششم تحقیق مبنی بر اینکه بین متغییر قصد استفاده و استفاده از خدمات بانکداری اینترنتی رابطه مثبتی وجود دارد مورد تأیید قرار میگیرد.
نتایج حاصل از آزمون های رگرسیون و تحلیل عاملی تاییدی
نتایج تحلیل عاملی تاییدی و آزمون رگرسیون بیانگر این مطلب است که کلیه فرضیات در خصوص شاخص های اصلی نظریه یکپارچهی پذیرش و استفاده از فناوری تایید می شود. با بررسی جدول مرتبط میتوان نتیجه گیری کرد که متغییر اعتماد به سیستم بانکداری بیشتری بارعاملی و رابطه را با متغییر قصد استفاده از خدمات بانکداری اینترنتی داشته است. همچنین قصد رفتاری رابطه قوی با بهره گرفتن از سیستم بانکداری اینترنتی دارد از این نظر شاخصی که تاکنون در نظریه یکپارچهی پذیرش و استفاده از فناوری مطرح نبوده است و با بهره گیری از نظر خبرگان به مدل اضافه گردیده است و فرضیه مرتبط با آن به شدت تایید میگردد.
آزمون های تکمیلی
بررسی وضعیت میانگین متغیرهای تحقیق
در این قسمت، به منظور بررسی وضعیت هر یک از متغیرهای تحقیق، از آزمون T یک نمونه ای استفاده میگردد، که در واقع تفاوت بین میانگین نمونه مورد بررسی را با یک مقدار مفروض مورد آزمون قرار میدهد. این آزمون برای متغیرهای کمی به کار می رود و در مواردی برای تشخیص تأثیر یا عدم تأثیر یک یا چند متغیر در وضعیت مورد بررسی استفاده می شود. به عبارت دیگر، هدف این آزمون بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق از نظر مناسب یا نامناسب بودن است.
فرض صفر و فرض مقابل برای تمام متغیرهای تحقیق با توجه به طیف ۵ تایی لیکرت مورد استفاده در این تحقیق به این صورت است:
H0: = 3
H1: ≠ ۳
به عبارتی فرضیه بدین صورت مطرح گردیده است که آیا مقدار میانگین در هر متغیر برابر با ۳ است یا خیر. نتایج انجام آزمون T یک نمونه ای، برای تمامی متغیرهای تحقیق، با بهره گرفتن از داده های به دست آمده از نمونه، در جدول نشان داده شده است.
جدول ۳۹ نتایج آزمون تی تک نمونه ای برای متغیرهای مکنون تحقیق
متغیرهای مکنون
ارزش آزمون = ۳
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 07:21:00 ب.ظ ]
|